FF-Print
Voor kamer-, pictogram-, verwijs-, index- en informatieborden.


FF-Print
versie 3.0


Voor kamer-, pictogram-, verwijs-, index- en informatieborden.

Sinds het eerste programma uitkwam in 1994 worden de programma's steeds meer gebruikt ter vervanging de traditionele bewegwijzering. Vroeger ter vervanging van de gegraveerde naamplaatjes, nu ook steeds meer ter vervanging van verwijs- en informatieborden met geplakte letters.
Waarbij er in eerste instantie prints werden gemaakt in het formaat A7 en A6 (met uitsluitend namen), worden er nu ook prints gemaakt tot een formaat van A1 (met verwijzingen en pijlen).
Meer dan 400 bedrijven en instellingen gebruiken de FF-Print software voor het maken en bijhouden van hun bewegwijzering.

Update naar versie 3.0
Indien u gebruiker bent van de versies 1.0 tot 2.0 kunt u bij 'Updates' onze speciale aanbieding bekijken, om FF-Print versie 3.0 aan te schaffen.

Informatie over FFPrint
Gebruik
Database
Vormgeving
Modules
Pictogrammen module
Utilities module
Maatmodules
Minimum systeemeisen
Gebruikers

Gebruik  
De software is geheel Nederlandstalig met ingebouwde hulpfunctie en handleiding en erg gebruikervriendelijk. Dit o.a. door de van te voren vastgestelde lay-out die door de uiteindelijke gebruiker niet is te wijzigen. Hierdoor kan men relatief weinig fouten maken en houdt de bewegwijzering een constant uiterlijk.

Database 
Alle door u ingevoerde gegevens worden opgeslagen in een krachtige database, waardoor mutaties en toevoegingen eenvoudig zijn bij te houden.
Met de optionele module Utlities zijn o.a. ook gegevens uit bestaande databases, bijvoorbeeld een personeelsbestand, eenvoudig in te lezen en te gebruiken voor het maken van de bewegwijzering.


Vormgeving 
Ook huisstijl en design in de bewegwijzering wordt belangrijker. De met de software gemaakte prints kunnen qua kleur, lettertype, logo's enz. geheel op uw wensen worden aangepast. Nadat het ontwerp voor de prints is gemaakt wordt dit vastgezet in een zogenaamd formulier. Bij het gebruik van de software kan, de uiteindelijke gebruiker, dit niet zondermeer wijzigen (bijvoorbeeld 1 persoonnaam cursief maken). Hierdoor houdt de bewegwijzering een constante uitstraling en functionaliteit.

Modules 
De FF-Print software is uit te breiden met verschillende modules. Al gelang uw behoefte kunt u FF-Print uitbreiden met de modules Pictogrammen, Utilities of met 1 of meerdere extra Maatmodules. Er is ook een module met barcodes (voor inventarisbeheer) beschikbaar.

Pictogrammen module 
Buiten de bijvoorbeeld kamerborden op A6 formaat kunt u ook FF-Print uitbreiden met pictogrammen. U krijgt dan in de bestaande software een extra menu: pictogrammen. Buiten een ruimtenummer en tekst (bijvoorbeeld: Toilet bezoekers) kunt u een van de 70 beschikbare pictogrammen en symbolen invoeren en printen.
Het ontwerp van de pictogrammen is ook geheel aan bijvoorbeeld het ontwerp van de kamerborden aan te passen.

Utilities module 
Deze module geeft u een aantal krachtige functies voor het beheer, onderhoud en gebruik van de door u ingevoerde en opgeslagen gegevens. Met de module Utilities heeft u de beschikking over;
Een uitgebreide ziekfunctie, op ruimtenummer, naam, omschrijving enz.
Import- en exportfunctie, u kunt bestaande gegevens uit bijvoorbeeld een personeelsbestand inlezen en direct gebruiken.
Filters instellen, hierdoor kunt u een ruime selectie van borden maken (bijvoorbeeld alleen alle borden van de 4e verdieping) en deze bewerken en in 1 keer printen.
Rapporten, hiermee kunt u de voor u ingevoerde gegevens, zoals namen en ruimtenummers printen. Hierbij kunt u ook uitgebreide filterfuncties toepassen.

Maatmodules 
Naast de beschikking over een bijvoorbeeld A6 kamerbord kunt u de software ook uitbreiden met 1 of meerdere Maatmodules. Hierbij moet u denken aan verschillende maatmodules voor bijvoorbeeld een verwijs-, overzichts,- of indexbord. Deze maatmodules zijn beschikbaar tot een formaat van A1.
Een extra Maatmodule wordt als item in de software aangebracht, u kunt vanuit 1 programma dan het gewenste bord selecteren.

Minimum systeemeisen 
- Microsoft Windows® 95 of hoger
- vanaf Pentium I 200 Mhz

- 16 mb intern geheugen
- vga videokaart 2 mb 265 kleuren
- 15 MB harddiskruimte
- cd-rom speler 4 speed
- laser- inktjetprinter (kleur of zw/wit)
  (geen Postscript)


Gebruikers 
Meer dan 400 bedrijven en instellingen gebruiken de FF-Print software voor het maken en bijhouden van hun bewegwijzering.
Tot de grote groep van tevreden gebruikers horen o.a.
Diverse onderwijsinstellingen zoals;
de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht, De Open Universiteit te Heerlen, Hogeshool Holland, Hogeschool Leiden, maar ook op middelbaar onderwijs zoals ROC Zadkine.
Gezondheidsinstellingen;
Het Academisch Ziekenhuis te Maastricht, Isala klinieken te Zwolle, Groenehart ziekenhuis te Gouda
Diverse overheids instellingen;
Gemeente Velsen, provinciehuis Flevoland, Ministerie VROM, gemeente Kerkrade, gemeente Ede, gemeente Venlo.
Maar ook bedrijven als;
Vodafone en KPN, UnivE, DHL, Heineken, Shell, Philips, KEMA-Nederland, Holland International, Corus - IJmuiden, Diverse GAK-vestigingen en de FGH-bank.

bovenkant pagina